Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Banken & Leningen III – The Finale

with 2 comments

Dat telefoontje van ING met een update rond mijn SSV is er niet gekomen en toen ik woensdagmorgend een mailtje richting ING bankkantoor heb gestuurd, kreeg ik een uurtje later antwoord dat ik tegen maandag een update mocht verwachten. Hoe lang kan het toch duren om bij de hoofdzetel te checken of een extra korting op de SSV mogelijk is? Anyway…

Spijtig genoeg (voor ING althans) had ik woensdagnamiddag een afspraak bij KBC en aangezien alles tijdens die afspraak zeer vlot is verlopen, komt ING te laat. Ik heb mijn aanvraag bij KBC ingediend en mits nog een paar papieren te gaan finaliseren ergens begin volgende week, is de lening in kannen en kruiken. KBC it is, met dank aan ING om mij een mooie rentevoet te bieden die ik bij KBC heb kunnen gebruiken om ook daar een mooi voorstel vast te krijgen.

Uiteindelijk heb ik voor de tweede beste rentevoet getekend (met een verschil van 0,05%), maar met een meer voordelige schuldsaldoverzekering, een vlottere en snellere service en veel lagere (lees: 20% goedkoper) jaarlijkse kost voor rekeningen, bankkaarten, geldopvragingen,…

De bankdirectrice was trouwens ook heel erg sympathiek en heeft alles stap voor stap overlopen, samen met ons uitgerekend en alles goed uitgelegd (en nogmaals uitgelegd als er iets niet duidelijk was) – iets wat op zich vanzelfsprekend lijkt, maar naar mijn ervaring van de voorbije twee weken zeker en vast het geval niet is!

De SSV moet nog in detail besproken worden, meer bepaald hoe en of ik daarvan een stukje meeneem in de fiscale korf (ben ik aan het uitpluizen, want daar zijn ook nadelen aan verbonden waarover ik later meer vertel), of ik jaarlijks – maandelijks – trimestrieel wil betalen, of ik slechts gedurende 2/3de van de looptijd wens te betalen,… kortom, nog een paar keuzes en dan is alles achter de rug – op vlak van hypothecaire lening toch 😉 – en ik durf te zeggen dat ik daar niet treurig om ben!

Op naar de volgende etappe…

Written by Unexpected

May 22nd, 2009 at 3:46 pm

2 Responses to 'Banken & Leningen III – The Finale'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Banken & Leningen III – The Finale'.

 1. Blijf er alstublieft over bloggen, ik haal er veel nuttige info uit 🙂

  Dat addertje ivm SSV en de korf interesseert me, ik dacht dit jaar alles te betalen om nog fiscaal iets in te kunnen brengen (we beginnen pas te bouwen in november), maar misschien heb ik iets over het hoofd gezien.

  Marnik

  22 May 09 at 16:36

 2. Ik doe mijn best 🙂

  Over dat addertje schrijf ik dit weekend meer, misschien pas begin volgende week, want ik wacht nog op een uitleg van de bank omtrend mijn vraag. Maar het is zeker de moeite om over na te denken!

  Unexpected

  22 May 09 at 22:00

Leave a Reply