Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Banken & Leningen II

with 4 comments

In mijn eerste blogpost rond het bank-shopping gebeuren had ik gezegd dat mijn short-list bestond uit KBC enerzijds en ING anderzijds. Oorspronkelijk gaf KBC me de beste rentevoet waarna ING me een rentevoet aanbood die daar met 0,60% onder ging. In eerste instantie liet KBC weten dat ze niet meer konden meedingen voor mijn dossier daar de aanbieding van ING zeer scherp was volgens hen, maar vrijdagnamiddag kreeg ik een telefoontje van mijn KBC contactpersoon dat ze me, na overleg met de regionale directie, dezelfde rentevoet als ING wouden aanbieden.

Daar KBC zowel op vlak van SSV als op vlak van jaarlijks wederkerende kosten een serieus pak goedkoper is dan ING en daarbovenop een zeer goede, kwalitatieve brandverzekering heeft (dixit Test Aankoop) ging mijn voorkeur dus uit naar KBC – goedkoper en beter, een no-brainer dus.

Voor de zekerheid had ik vorige maandag toch nog een kort contact met ING om te kijken of zij nog een tegenbod wouden / konden bieden, maar volgens mijn contactpersoon bij ING zaten ze op hun limiet en konden ze spijtig genoeg niets extra doen.

KBC it is… dacht ik toch op dat moment. Gisterenmorgend kreeg ik geheel onverwachts telefoon van ING dat ze toch een tegenvoorstel wouden doen in de vorm van een 0,05% lagere rentevoet. Als ik de meerprijs van de SSV en de andere kosten in rekening breng, dan staan ze “gelijk”. De 0,05% die ING in mindering brengt op de rentevoet, komt overeen met de meerkost van al de rest.

Met die kennis van zaken en het feit dat ik de verzekering van KBC kwalitatief hoger inschat, vind ik KBC op dit moment nog steeds de meest interessante partner. ING ging nog bekijken wat ze kunnen doen aan hun veel te hoge SSV-premies… maar ze gaan hun wel moeten haasten, want deze namiddag heb ik een afspraak bij KBC. En eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat KBC op vlak van klantenservice ook sterker was/is: zeer snelle communicatie, zeer volledige uitleg, veel documentatie,… en dat telt ook voor iets mee toch?

Wordt zonder twijfel vervolgd…

Written by Unexpected

May 20th, 2009 at 10:04 am

4 Responses to 'Banken & Leningen II'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Banken & Leningen II'.

 1. Zeer interessant. Ik ging vandaag bij ING langs en kreeg daar (zonder moeite) een zeer interessante rentevoet. Ik spring zeker eens bij KBC binnen 🙂

  Marnik

  21 May 09 at 02:15

 2. Ja, ING zit zeer scherp tegenwoordig! Ik heb ING vooral gebruikt om bij KBC een betere rentevoet te verkrijgen, iets wat je zelf ook moet trachten te doen (tenzij je voorkeur direct bij ING ligt natuurlijk)

  Unexpected’s laatste blogpost..Vakantie

  Unexpected

  21 May 09 at 09:59

 3. De eerste cijfers zijn binnen (van ING). Volgende stap: KBC

  Junni’s laatste blogpost..Mac OS X 10.5.7 update van Apple

  Junni

  16 Jun 09 at 13:17

 4. […] Dat telefoontje van ING met een update rond mijn SSV is er niet gekomen en toen ik woensdagmorgend een mailtje richting ING bankkantoor heb gestuurd, kreeg ik een uurtje later antwoord dat ik tegen maandag een update mocht verwachten. Hoe lang kan het toch duren om bij de hoofdzetel te checken of een extra korting op de SSV mogelijk is? Anyway… […]

Leave a Reply