Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Keukens III

with 11 comments

Het begint meer en meer op een saga alla Star Wars te lijken, maar hier is het derde deel in onze zoektocht naar een keuken. In de eerste twee delen had ik al onze ervaringen met diverse winkels en ketens omschreven (die ik overigens alleen maar bevestigd zie in de commentaren, op fora her en der en in levende lijve bij vrienden die ook aan het bouwen zijn) en was er een shortlist uit de bus gekomen van drie mogelijke keukenwinkels.

Verrassing alom, maar uiteindelijk is het dus geen van de drie geworden. Toen we dachten dat we de knoop hadden doorgehakt en onze zinnen op Ixina hadden gezet (die tot op het laatste moment de beste indruk gaven), zijn we toevallig bij Mobalpa te Gent terecht gekomen.

De eerste indruk was daar erg goed, de afwerking van hun keukens zag er ook uitstekend uit en de mensen zelf gaven een erg rustige indruk. Geen “haaien” zoals bij andere winkels, geen gezever, maar gewoon goede uitleg en meedenken – exact wat ik verwacht van een verkoper.

Daarna zijn we nog op de BIS beurs (niet zo spectaculair als Batibouw en zonder vrijkaarten de moeite niet waard…) gaan kijken en ook daar hadden zij een stand waar we hartelijk ontvangen werden en de kans kregen met enkele klanten (zelf wederkerende klanten) te praten waardoor we nog meer overtuigd werden.

Daarnaast bieden zij ook 25 jaar garantie wat vergeleken met de concurrentie niet weinig is. En ze hebben ons nog een heel sterke prijs gegeven Ên een plan getekend dat 100% in lijn ligt met onze droomkeuken.

Om een lang verhaal kort te maken: onze keuken is dus eindelijk besteld en de onverwachte winnaar is Mobalpa geworden.

Written by Unexpected

December 1st, 2009 at 3:53 pm

Posted in Bouwers,Keuken,Shoppen

11 Responses to 'Keukens III'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Keukens III'.

 1. […] hebben we afgesproken met de keukenbouwer om voor de laatste keer alles te overlopen en af te checken, kwestie dat er zeker geen […]

 2. Dag Unexpected,

  Ik heb uw volledige blog gelezen over keuzens.
  en ik moet zeggen, het besluit was verassend.

  de blog zelf vond ik zeer interessant omdat er niet werdt afgeweken van het onderwerp, wat veelal gebeurt met blogs, en er zoveel reacties op zijn gekomen.

  Ik ben zelf ook op zoek naar een keuken en vroeg me af nu we een paar jaar verder zijn, of je nog steeds tevreden bent over de firma Mobalpa?

  Spico

  10 Feb 11 at 13:45

 3. Hey Spico,

  Een paar jaar verder zijn we nog niet 🙂 een paar maanden wel 😉 en tot nu toe nog altijd zeer tevreden met onze keuze om eerlijk te zijn…

  Bedankt voor de complimenten!

  Unexpected

  17 Feb 11 at 18:50

 4. Beste Unexpected,

  Momenteel zijn wij ook dezelfde weg aan het aflopen dus wat jij hier schreef was dus heel leerrijk.
  In het begin schreef je dat jullie budget rond de 15000 euro was en ik vroeg mij nu af jullie bij mobalpa effectief rond dat bedrag zaten en of ze ook nog iets goedkoper kunnen gaan. Ons budget draait rond de 12500-13000 euro.

  Bart

  6 Oct 12 at 19:44

 5. Ja ze kunnen goedkoper gaan. Iedereen kan goedkoper gaan. Ik zou het moeten nakijken, maar ik denk dat de keuken (exclusief toestellen) rond de 10K zat.

  De prijs hangt af van het aantal schuiven (duurder dan legborden) en andere “gadgets” zoals de apotheker kasten, uitschuifbare laden (met een gewone kastdeur ervoor),…

  Al bij al nog altijd zeer tevreden van Mobalpa (Gent in ons geval, geen ervaring met andere winkels) – zou daar terug kopen.

  Ook zeer bekwame plaatser (Alain) die erg proper werkt.

  Unexpected

  3 Nov 12 at 13:18

 6. Hallo Unexpected, ondertussen zal je keuken van Mobalpa al geplaatst en in gebruik genomen zijn. Ben eens benieuwd naar je bevindingen. Ook wij zoeken een keuken en zijn al bij Ixina en Kvik keukens langs geweest. Bij Ixina ook zeer goed ontvangen en niet opdringerig. Kvik wilde ook graag een snelle beslissing, meerprijs was onderweg plus nog slechts drie paketten die een fikse korting inhielden.Vergelijking is toch moeilijk en we willen eerlijke keuken voor eerlijke prijs. Je blog was zeer leerrijk en zou nu graag het vervolg lezen. Groetjes

  Christel

  4 Nov 12 at 11:13

 7. Beste Unexpected,

  Momenteel zijn we ook bezig met het zoeken naar een keuken.
  Ben je nog altijd tevreden met jullie keuze voor Mobalpa?

  Groeten

  Koen

  17 Nov 13 at 14:27

 8. Beste Koen,

  Sorry voor de late reactie. Ja, nog altijd zeer tevreden eigenlijk.

  Unexpected

  14 Dec 13 at 17:58

 9. Hey hallo, ik ben Alain , plaatser Mobalpa Gent , leuk om dit te horen of te lezen . Wij streven steeds naar een optimale service en trachten de mensen hier bij hun nieuwe keken goed bij te staan. Dikke groetjes aan iedere mobalpaklant 😉

  Alain

  19 Sep 14 at 22:12

 10. hallo,
  We zijn van plan een nieuwe keuken te plaatsen.
  Ben je nog steeds tevreden van Mobalpa ?

  Chris

  12 Nov 14 at 15:54

 11. HAllo,

  Nog steeds tevreden.Wij wensen ook nieuwe keuken te plaatsen en twijfelen tussen dsm , mobalpa en keukens redant.

  Johan en Gwendoline

  11 Jan 15 at 23:39

Leave a Reply