Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

The AVEVE Experience

without comments

Mogelijk heeft het iets te maken met mijn lokale winkel, maar ik word blij van winkelen bij AVEVE. Telkens ik iets nodig heb voor de tuin, merk ik dat ik meer en meer geneigd ben om bij hen binnen te springen in plaats van bij Brico, Gamma of Hubo (die even ver rijden zijn notabene).

Aveve_logo

Waarom hoor ik u denken? Verschillende redenen:

  • Veel gezelliger ingericht dan standaard DHZ-zaken
  • Aangename “sfeer” in de winkel – ik zit er altijd minstens een uur binnen: rondkijken, snuisteren…
  • Er is een food-corner met proevertjes (vandaag appel-peer sap van bij ons, zonder toevoegingen, koffie en chocolade-cake) die ze ter plaatse bereiden met producten uit hun eigen asortiment
  • Super vriendelijke personeelsleden: vriendelijk goeiedag als je hen voorbijloopt, altijd bereid om te helpen, kennen hun vak waardoor ze meer advies hebben dan wat ik zelf kan lezen op de verpakking van het product…
  • Klantenkaart en andere leuke acties met regelmaat van de klok
  • Specifieke producten die ze op andere plaatsen vaak niet hebben / kennen

Prijsvergelijkingen leren me dat ze trouwens helemaal niet duurder zijn dan de gemiddelde DHZ-winkel. Misschien dat ze hier en daar wat duurder zijn (meestal door bepaalde acties van de concurrentie), maar de service maakt dit ruimschoots goed. AVEVE mikt volgens mij niet op klanten die de laagste prijs als belangrijkste verwachting hebben, wel op klanten die de beste ervaring zoeken.

Ik vond dat dat ook gezegd mocht worden. Mensen klagen graag wanneer iets in de soep draait, maar als iets gewoon goed is, hoor je ze zelden. Bij deze is dat rechtgezet.

PS: voor de geïnteresseerden, mijn “lokale” AVEVE bevindt zich in Deinze, meer bepaald op de Gentsesteenweg 126.

PS2: dit is geen gesponsorde blogpost, maar echt oprecht mijn eigen standpunt zonder dat ik er iets voor in de plaats krijg :-).

Written by Unexpected

October 11th, 2014 at 8:59 pm

Posted in Tuin,Winkels

Tagged with , ,

Leave a Reply