Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Keukens

with 34 comments

Het bouwproject is in dit geval een S.O.D. project – beter gekend als een “Sleutel Op de Deur” dus. Er zijn al veel letters versleten aan de voor- en nadelen van het werken via de S.O.D. formule, dus daar ga ik niet veel meer over schrijven. Maar waar ik wel nog iets over wil schrijven, is de keuze van de keuken.

Zelf zijn we zo slim geweest om de keuken uit het contract met de S.O.D. firma te laten verwijderen voor de simpele reden dat het inbegrepen budget van 5000€ echt niet zo spectaculair is, zeker niet als de enige winkel waar je dan voor je keuken mag langsgaan, één van de duurdere keukenbouwers is. Onderhandelen over de prijs zit er dan ook niet echt meer in, want de betreffende winkel weet met zekerheid dat je bij hen een keuken koopt (wegens contract via S.O.D.).

Bon, de keuken er dus uitgehaald – stap één voldaan. Maar dan begint de zoektocht naar een alternatief natuurlijk, en daar zijn we nu de voorbije twee weekends mee begonnen. Ondertussen weten we ongeveer hoe de keuken er moet uitzien, welke toestellen er moeten inkomen, wat voor afwerking er moet gebruikt worden,… the whole lot dus. Ik ga nu niet in detail treden over al die voorgaande zaken, daar komen later heus wel meer schrijfsels over, maar ik kan wel al enkele eerste indrukken achterlaten van de bezochte keukenbouwers.

Ixina: deze “keten” (vroeger Elektrocash) zit verspreid over het ganse land en zij waren ook onze eerste halte. De kwaliteit van de keukens beviel ons en de vooroordelen dat Ixina goedkope “brol” verkoopt, waren snel verdwenen. Na een bezoek aan de toonzaal werden we geholpen door een van de verkopers die samen met ons een eerste schets heeft uitgetekend op de computer – in lijn met het budget natuurlijk. Totaal niet opdringerig, geen lepe verkoopstrukken, het plannetje direct meegekregen,… kortom een aangename eerste ervaring waar we zeker terug gaan voor meer concrete plannen.

Bruynzeel: Bruynzeel keukens bestaan al zéér lang en zijn een gevestige waarde. Bij het binnenkomen in de winkel valt het direct op dat men hier in het duurdere gamma van keukens zit, doch werden we hier met ons “bescheiden” budget van 15000€ niet buitengekeken. Integendeel. Sandrine, de vriendelijke verkoopster, wist ons te vertellen dat een gemiddelde keuken bij hen rond de 18000€ schommelt – een kleine meerprijs die wel ok is, als de kwaliteit evenredig is natuurlijk. Na onze wensen te noteren heeft ze direct een afspraak gemaakt voor volgende week – ze ging een project bouwen rond ons budget en onze wensen. Benieuwd wat er uit de bus komt, maar de keukens spraken ons zeker aan. To be continued.

Dovy: zéér onaangename ervaring. Meer kan ik er niet over kwijt. De verkoper wou geen moeite doen en gaf ons de indruk dat we halve landlopers waren… Navraag bij collega’s @ work leerden me dat ze dezelfde ervaringen hadden bij andere Dovy zaken. Voor ons zal het dus zeker en vast géén Dovy keuken worden, alleen al door de onaangename ontvangst.

D.S.M.: de keukenspecialist die u ongetwijfeld kent door de bevallige zangeres Natalia. In ruil voor een gratis keuken (pure speculatie van mij natuurlijk) en wat zakgeld prijst ze namelijk deze keukenfabrikant aan op de nationale televisie. Los daarvan was de showroom de moeite waard en vonden we de kwaliteit van de keukens die we hier voorgeschoteld kregen bij de beste horen die we tot nu toe gezien hadden. Eenmaal de toonzaal verkend te hebben, werden we al snel geholpen door een verkoopster. Ik had op voorhand al gehoord / gelezen dat ze bij D.S.M. redelijk gedreven verkoopstechnieken toepassen, en ik moet zeggen – “ze” hebben gelijk. Nog voor we deftig op onze stoel zaten, werd er al vermeld dat als we vandaag beslisten, er direct 30% korting in zat. De wensen werden opgeschreven, een plannetje op papier werd uitgetekend en een finale prijs (die verrassend goed was, had veel duurder verwacht) werd voorgeschoteld. Wederom werd die 30% op tafel gelegd als argument om direct te tekenen…

Mijn repliek was dat er binnenkort solden waren, dat ik niet gehaast was en dat ik er zeker van ben dat het volgende week de verjaardag van de baas is of dat D.S.M. een opendeurdag heeft of iets gelijkaardigs, en dat ik die 30% later ook dus wel zou krijgen. Daarna was de verkoopster “gesneden” en was het gedaan met “pushen”.

Het plannetje kregen we niet mee en werd opgevouwd en weggesmeten, maar men bleef wel vriendelijk en zei dat ze ons graag terugzag als we een beslissing hadden genomen.

Vriendelijk, deftig materiaal (no kidding) maar alleen te opdringerige verkopers. Op zich geen probleem als je het spreekwoordelijke haar op uw tanden hebt, maar “brave” mensen gaan zonder twijfel buiten met een contract in handen…

K+: zeer mooie keukens, maar ook erg prijzig. Met ons budget was enkel een basismodel mogelijk, en dan moesten we niet zot doen met keukentoestellen. No go dus.

Euro Kitchen: redelijk mooie keukens die kwalitatief aanvoelen, maar wederom opdringere en betweterige verkopers. En als ze afkomen met “van die keuken mag ik er drie verkopen aan een mooie korting en er is er al één weg, dus snel beslissen is de boodschap (lees: nu)”, dan word ik al serieus lastig. Een directe korting van meer dan 10000€ geeft mij geen goed gevoel, maar eerder het gevoel dat men mij wou beetnemen… Next!

Trouwens, ik heb al gelezen dat bij ketens zoals Ixina vaak gewerkt wordt rond het budget dat de klant aangeeft. Als je in winkel A dus zegt “mijn budget is 10000€” en in winkel B van dzelfde keten met een budget van 8000€ langskomt, je dezelfde keuken hebt. Met hetzelfde materiaal dus. Ze werken dus echt rond je budget en passen hun prijzen daaraan aan.Vanzelfsprekend ga ik deze theorie de komende weken testen in de praktijk ;-).

Niet echt ideaal, ik verkies winkels zoals Bruynzeel die zeggen “dat is de richtprijs” – die dan correct is en waar je niet het gevoel hebt dat je moet afdingen om niet beetgenomen te worden.

De huidige shortlist van keukenbouwers is voor ons dus Ixina, Bruynzeel en D.S.M., maar we hebben nog niet alle winkels bezocht die we willen bezoeken natuurlijk. Verwacht u dus maar aan verdere updates in het keukendebacle…

Written by Unexpected

May 19th, 2009 at 11:50 am

Posted in Bouwers,Keuken,Shoppen

34 Responses to 'Keukens'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Keukens'.

 1. Een kleine truc voor het onderhandelen: probeer indien mogelijk een onderscheid te maken tussen de meubels en de keukentoestellen. Je kan namelijk op de keukentoestellen apart onderhandelen. Ik heb zelf in mijnen tijd (1997) toonzalltoestellen gekocht met allerhande grote voordelen: weinig gebruikt, beste technologie, garantie en met kortingen tot 70%. We zijn nu 2009, en alles werkt nog behalve de afwasmachine (die laat het altijd afweten, zelfs nieuw). Merk die ik gekocht heb is Scholtès maar da

  coraxam

  20 May 09 at 14:05

 2. Thanks voor de tip 🙂 maar pas ik al toe 😉 omdat ik al ontdekt heb dat je de toestellen elder VEEL goedkoper kan vinden, ze rekenen namelijk meestal gewoon de “retail” prijze naan bij de keukenbouwers.

  Ik heb echter ook de indruk dat dat hen niet interesseert… toestellen. Ze pakken hun winst op de kastjes ;-).

  Unexpected

  22 May 09 at 14:17

 3. Wat mij een beetje ontgaat is hoe het komt dat ge zo vroeg in uw bouwproces al zo druk zijt met de keuken ? Ik vermoed dat er nog héél veel dingen moeten gekozen en gekocht worden eer die keuken er komt of ben ik mis?

  mie

  11 Jun 09 at 10:13

 4. Goh, omdat daar ook zoveel keuzes in te maken zijn en omdat we dat niet willen “snel snel” doen. Nu hebben we inderdaad nog een goede zes maanden alvorens we de knoop moeten doorhakken, maar dat geeft ons tijd om ontwerpen te bekijken, aan te passen, te brainstormen,…

  Ik hoor ook vaak dat de prijzen van de keukens in september weer met 3-5% stijgen, dus misschien voor die stijging toch beslissen en zo de prijs vastleggen.

  Het klopt natuurlijk wat je zegt dat er nog veel andere dingen moeten gekozen worden, maar een voorbereid iemand is er twee waard he ;-).

  Unexpected

  11 Jun 09 at 11:04

 5. Al een idee naar welk merk van keukentoestellen ge zou gaan?

  Junni’s laatste blogpost..Mac OS X 10.5.7 update van Apple

  Junni

  16 Jun 09 at 09:42

 6. Het zal zeer waarschijnlijk een combinatie van AEG, Siemens en Novy worden, maar daarover later meer details!

  Unexpected

  16 Jun 09 at 10:12

 7. Leuk te horen dat onze keukens in de smaak vallen. 🙂 Ik vraag me enkel af waarom je denkt dat voor jullie budget enkel een basiskeuken mogelijk zou zijn? Onze keukens starten vanaf 6.000€, en ja, dan zit je echt met een basismodel. Maar voor 15.000€ zijn er echt wel al wat mogelijkheden. Meer zelfs, in onze design reeks is het gemiddelde budget van een keuken 15 000 à 18 000€.
  Ik zou het ontzettend appreciëren indien je even wat feedback kan geven zodat we onze positionering meer in lijn met de werkelijkheid kunnen brengen.
  En wat jullie keuken betreft, neem gerust even contact op met de verdeler in jullie buurt. Die zal met veel plezier een concept voor jullie uitwerken.

  Catherine
  K+ keukens

  K+ keukens

  20 Jun 09 at 17:58

 8. Beste Catherine,

  Allereerst is het fijn om te merken dat de mensen van K+ meer doen dan enkel een website op het net gooien, maar duidelijk ook het internet afschuimen om feedback rond hun merk op te snuiven.

  Om te reageren op je stelling en vraag naar feedback: wat jij voorstelt, langsgaan in een winkel en met een verdeler / verkoper / adviseur praten, is precies wat wij gedaan hebben hoor.

  En daar werd ons (vriendelijk daar niet van) gezegd dat met ons budget van 15.000€ maar één type keuken mogelijk was (waarvan ik het model niet meer herinner, een witte in ieder geval) en dat we dan zeker en vast niet “zot” moesten doen met de keukentoestellen, maar ons zouden moeten beperken tot de standaard toestellen.

  Ter info: de oppervlakte van onze keuken is ongeveer 16 vierkante meter, om toch een idee te geven. Vanzelfsprekend kan je met 15000€ een keuken van 10 vierkante meter misschien wel krijgen bij K+… maar voor onze keuken werd ons letterlijk gezegd dat dat budget toch te krap zou zijn (met uitzondering van dat ene model, en dan moesten we dus niet denken aan “speciallekes” zoals bv. een pharmaciekast om maar iets te noemen.).

  Unexpected

  21 Jun 09 at 21:19

 9. Bedankt voor de feedback. Ter verduidelijking toch nog even dit: De prijs van een keuken hangt maar tot op zekere hoogte af van de grootte ervan. Ook voor een keuken van 16m2 is 15.000€ echter geen uitzonderlijk laag budget. Integendeel zelfs. (Ik ga er dan wel van uit dat 16m2 verwijst naar de totale opp. van de keukenruimte en niet de totale kastoppervlakte)

  Bovendien zijn er zelfs binnen eenzelfde prijscategorie steeds verschillende modellen mogelijk. Zo kan je bijv. opteren voor een model met greep of een greeploze keuken & zijn talloze kleuren en laminaat houtlook afwerkingen mogelijk.

  Ik kan alleen maar veronderstellen dat in jullie geval het budget hoger kwam te liggen door het uitgebreidde wensenpakket, de specifieke keuze van dure materialen voor werkblad, kasten en/of prijzige toestellen. Wij zijn daar inderdaad eerder transparant in wanneer het wensenpakket het budget overschrijdt. Bovendien vermoed ik dat op basis van de informatie die jullie aan de interieurarchitect ter plaatse gaven slechts 1 model voor jullie meer in aanmerking kwam, waardoor hij/zij enkel dat model aan jullie voorstelde.

  Alvast bedankt voor de feedback & veel succes bij het ontwerp en de keuze van de keuken.

  Catherine
  K+ keukens

  K+ keukens

  22 Jun 09 at 09:52

 10. Het betreft inderdaad een oppervlakt evan 16m2, geen kastoppervlakte.

  Kwa wensenpakket hebben ge geen speciale dingen gevraagd hoor, geen dure werkbladen, geen uitrusting van Miele,…

  Ik kan daaruit toch alleen maar concluderen dat K+ in de duurdere prijzencategorie zit, want er zijn andere keukenbouwers (zoals ik in het blogbericht schreef) die kwalitatief zeker en vast meekunnen en toch gevoelig goedkoper zijn.

  Toch bedankt voor de feedback.

  Unexpected

  22 Jun 09 at 10:15

 11. Op het gevaar af te spammen, toch nog een laatste opmerking. 😉

  Begrijp me niet verkeerd, in vergelijking met ketens zoals DSM en Ixina, behoren wij tot een duurder segment van de markt. (Wat het verschil in kwaliteit betreft, dat oordeel moet ieder voor zich maar maken.) Maar in vergelijking met de andere merken die je opsomt, zijn we zeker niet duurder. Met onze K+ design productlijn behoren we net als hen tot het middensegment van de markt. (net zoals Bruynzeel of Dovy bijv.) Daarnaast boren we met onze K+ Exclusive lijn ook het exclusievere, duurdere segment aan van de markt.

  Wanneer ik lees dat jullie project bij Bruynzeel tot 10.000€ boven budget zat (terwijl hun gem. budget 18.000€ is), verdenk ik jullie alsnog van goede (en iets duurdere) smaak. 😉

  Anyway, genoeg geleuterd & once again veel succes met de nieuwe keuken.

  Catherine
  K+ keukens

  K+ keukens

  22 Jun 09 at 16:07

 12. Hey Catherine,

  Je hebt volledig gelijk op vlak van bv. Bruynzeel: ook zij zitten boven budget en behoren zonder twijfel bij de betere keukenbouwers van het land (althans, als ik mag afgaan op wat er in de toonzaal staat).

  Op vlak van dure maar goede smaak: we hebben inderdaad redelijk dure toestellen gekozen (we komen aan een catalogusprijs van in totaal 10.000€). Maar als ik dat zie dat DSM & Ixina voor bv. 8000€ de kastjes kunnen leveren en dat diezelfde opstelling bij K+ en Bruynzeel bv. 150000€ moest kosten, dan vind ik die 2 laatste nogal duur.

  Over de kwaliteit kan je idd moeilijk spreken want dat is niet 100% objectief. Maar ik durf wel zeggen dat naar mijn gevoel Ixina en zeker DSM kwalitatief niet moeten onderdoen. Dan spreek ik over de schuiven, hoe ze glijden, de afwerking van de randjes van de kasten,… en dat voor ettelijke duizenden euro’s minder. Misschien is de achterkant bv. in minder goed materiaal, misschien zijn er andere zaken die minder zijn, maar op het oog en het gevoel dat ik krijg in de toonzalen, is de duurdere prijs verre van te verantwoorden in de meeste gevallen, ook bij K+.

  Vaneigens is dat zeer persoonlijk, maar aangezien dit mijn bouwdagboek is, schrijf ik mijn ervaringen neer ;-).

  Toch bedankt voor de toelichtingen Catherine!

  Unexpected

  22 Jun 09 at 16:57

 13. Beste,

  Even ter bevestiging van wat ook uw ervaring was bij Dovy. Wij zijn namelijk wel met hen in zee gegaan, maar hebben er nu wel dik spijt van!

  Zorgenloos?

  27 Oct 09 at 09:56

 14. Wat is er dan precies mis gelopen dat jullie er zoveel spijt van hebben?

  Unexpected

  27 Oct 09 at 11:26

 15. @K+keukens
  Het zou fijn zijn als ze bij K+ hun afspraken zouden nakomen.
  Iemand wekenlang aan het lijntje houden in verband met de levering en plaatsing, telefoons niet beantwoorden, onbekwaam en zelfs onbeleefd personeel op kantoor (hebben ze die ooit verteld hoe een klantendatabase werkt?) nooit terugbellen ivm gemaakte afspraken…
  Nooit meer.

  MichelN

  18 Nov 09 at 14:18

 16. Nog een update: wil die juf of mw Catherine – die blijkbaar wel geïnteresseerd is in blogs over haar bedrijf – eens precies uitleggen hoe de vork aan de steel zit bij K+?
  Is er een probleem van cash-flow, echtscheidingsperikelen en gaan klanten hun keuken nu nog geleverd krijgen of niet?

  MichelN

  18 Nov 09 at 19:28

 17. Beste,

  Ik heb bij Kplus gekocht , zeer goede kwaliteit maar zitten in slechte papieren. Ik heb men meubels maar wacht nu al 6 maanden op mijn toestellen. niet doen dus. Ze hebben zeer slechte communicatie

  Peter

  29 Nov 09 at 13:03

 18. […] saga alla Star Wars te lijken, maar hier is het derde deel in onze zoektocht naar een keuken. In de eerste twee delen had ik al onze ervaringen met diverse winkels en ketens omschreven (die ik overigens […]

 19. @Peter & @Michel. Ik werk ondertussen niet meer voor K+ keukens. Toen ik daar vertrok waren er wat cash-flow problemen, maar veel meer weet ik daar ook niet over. Ik hoop dat jullie problemen spoedig opgelost geraken. mvg. Catherine

  Catherine

  15 Dec 09 at 15:18

 20. Wat je zegt van Bruynzeel…

  Ik heb met hetzelfde budget een keuken bij hen gekocht. De keuken op zich is prachtig. De service daarentegen trok absoluut op niets. Er kwamen de nodige extra’s bij kijken op de factuur, we zijn nu maanden verder en de keuken is nog steeds niet afgewerkt. Blijkt dat de vriendelijke verkoper héél veel niet in de offerte had opgenomen. Pure fun!

  Saar

  29 Dec 09 at 20:57

 21. Das veel minder 🙁 welke Bruynzeel zit hier achter?

  Unexpected

  31 Dec 09 at 20:02

 22. @ Catherine, wijze beslissing om daar weg te gaan. paar maand later en men keuken is nog niet in orde.
  Bezoek maar mijn facebook “kplus keukens is onbetrouwbaar” groep over Kplus.
  De grootste oplichters in keukenland
  Mensen met problemen bij hen verzamel u en mail me: blanco_barney@hotmail.com

  @ unexpected, waar heb je nu gekocht? en tevreden?

  peter

  11 Jan 10 at 15:35

 23. Wij zijn nu offertes aan het aanvragen. ik denk dat 4 winkels kans maken.

  Ilwa (heeft bij ons de beste indruk nagelaten)
  Scala (mss het goedkopere uit onze selectie)
  DEAplus (moeten we nog langsgaan)
  K+ (zag er interssant uit, maar na deze blog te hebben gelezen, heb ik mijn twijfels)

  johan

  13 Jan 10 at 09:40

 24. @peter: lees mijn Keukens III blogbericht er op na 😉 http://bouwdagboek.unexpected.be/?p=38

  Hebben uiteindelijk bij Mobalpa gekocht, maar aangezien onze keuken pas komend najaar wordt geinstalleerd, kan ik nog geen finaal oordeel geven.

  Tot nu toe steken ze wel boven al de rest uit…

  Unexpected

  13 Jan 10 at 14:00

 25. Hallo, ik heb mega grote problemen met Kplus keukens.

  Ze hebben me een keuken geleverd met stukken tekort, ik wacht al 1.5 jaar op de stukken en een creditnota van € 900. Ze zijn nooit te bereiken en wimpelen u iedere keer af als je ze dan toch eens aan de lijn krijgt. Ik heb nu ten einde raad beslist een raadsman in te schakelen zodoende dit eindelijk eens wordt afgehandeld wat zoiets kan echt niet meer !
  Ik vraag al weken naar de tel van de zaakvoerder peter de voogt maar tevergeefs, ik strand iedere keer bij een zekere ANN, zeeer onvriendelijk en zegt iedere keer ik heef het door. Ik bel hen iedere week en iedere keer krijg ik hetzelfde te horen.

  Hopende dit ten einde raad opgelost te krijgen

  Mvg

  Wouter

  Wouter Defour

  27 Oct 10 at 11:53

 26. Aan iedereen die met K+ in zee wil gaan…
  NIET DOEN, het zijn oplichters!
  Wij zijn met een al even sluwe list uiteindelijk toch aan onze keuken geraakt, maar blijkbaar hebben ze na hun concordaat in 2009 toch nog 2 jaar lang voorschotten of totaalbedragen afgetroggeld van argeloze klanten, zonder hun opdracht volledig uit te voeren.

  K+ heeft het faillissement aangevraagd op 10/05/2011…

  @Wouter probeer deze nummers eens:
  Peter De Voogt 092204010 0477/334911
  Luc Van Holder 027579304 0473/723364

  veel succes
  Pierre

  Pierre

  17 May 11 at 21:43

 27. Over K+ gesproken: de winkel waar ik in mijn blog naar verwees, heeft sinds enkele weken een mooi bord op de gevel hangen:

  TOTALE UITVERKOOP WEGENS FAILLISSEMENT.

  Ik verschiet er niet van…

  Unexpected

  9 Jul 11 at 18:20

 28. Ook wij hebben zware problemen gehad met KPlus eind 2009, de levering werd tot 3 keer uitgesteld – telkens met belachelijke excuses zoals ‘jullie keuken paste niet meer in de vrachtwagen’ en dan 2 x het geweldige ‘onze chauffeur heeft een accident gehad en jullie keuken is volledig vernield’. Na dagelijkse onbeantwoorde telefoontjes, ben dan maar meerdere keren per week de showroom binnen gewandeld en tamelijk luid & duidelijk telkens de situatie uitgelegd (terwijl er andere klanten in de showroom waren). Toen hun installateurs uiteindelijk langskwamen, vroeg ik hen ook of er cashflow problemen waren en die gaven toe dat hun zaakvoerder eerder dat jaar(rond sept-okt 2009) het al eens gaan mogen uitleggen is aan de rechtbank. Op de vraag hoe het dan verder moest qua waarborg, heb ik geen antwoord gehad.
  Het enige telefoonnummer dat ik nog heb, is van een zekere Luc en diens gsm-nummer stemt overeen met wat hierboven staat.
  Hopelijk lukt het voor de gedupeerden om jullie centen en keukenonderdelen vast te krijgen.
  Succes ermee,
  Ingrid

  Ingrid

  20 Aug 11 at 11:36

 29. Hoi,

  Ik heb een opleiding gedaan van binnenhuisarchitect waarin ook verschillende materialen van keukens aan bod komen. Tijdens stage heb ik o.a. meerdere zaken bezocht om te vergelijken.
  Wat ik niet snap is dat je een Ixina op dezelfde lijn zet als bvb een Bruynzeel of Dovy. Bij Dsm werken ze idd met dezelfde materialen (foliekeukens) maar een Dovy bvb werkt met laminaat wat véél duurzamer is dan folie. Ik wou dit toch wel even zeggen want ik ben van mening dat appelen met appelen moeten vergeleken worden…

  eva

  26 Aug 11 at 18:16

 30. Hoi Eva,

  Bedankt voor je bijdrage, maar misschien het artikel goed lezen, want ik het nergens geschreven dat hun kwaliteit van het gebruikte materiaal identiek of beter / slechter is aan Ixina.

  Ik heb geschreven dat de ervaring op niks trok en dat we daar buitengekeken werden. Bij Ixina was dat trouwens helemaal niet het geval, erg vriendelijk en behulpzaam. Bij alle drie Ixina winkels die we bezocht hebben trouwens.

  Voor de volledigheid: we hebben geen keuken van Ixina gekocht.

  Unexpected

  30 Aug 11 at 12:29

 31. goed artikel! Soms heb je dat, start je op een plek om etalage materiaal te kopen, en geraak je vervolgens op een totaal ander onderwerp… Naja bedankt igg. :=)

  Jan dorenz

  15 Feb 12 at 21:41

 32. Hallo, wij hebben voor een dovy keuken gekozen omdat de laminaat-uitvoering de beste keuze is op spaan. Ook worden de kasten binnenin in laminaat uitgevoerd. Heel slechte ervaring met de verkoper, maar de samenwerking met de uitvoerders en de planning gingen prima. De keuken is ondertussen in perfecte staat geïnstalleerd, wel met eninge vertraging. Al bij al dus wel goed te doen. Het zal overal wel iets zijn. Keukentoestellen bij lokale elektrozaak gekocht (goede service bij defect). Beetje onderhandelen bij elektrozaak en je krijgt soms betere prijzen dan bij keukenbouwer. Groetjes

  Lucien

  11 Jun 12 at 15:19

 33. Wij hebben iets langer dan 10 jaar geleden een keuken bij scala gekocht. Goed onthaald en leuke voorstellen! Wij tekenden en vertrouwden op goede plaatsing, alles is echter minder waar! We hadden een lijst met 20 gebreken, slechts enkele kleine zaken werden opgelost. Na enkele jaren begonnen de panelen van onze toog te lossen, ze hebben dit na heel veel leugens, telefoontjes en gezever toch komen oplossen, maar ook bij deze nieuwe toog bleek hetzelfde probleem met de lijm! We hebben het ondertussen opgegeven, tot vandaag! Nu blijken de panelen allerlei blazen te vertonen, het is wederom de lijm die blijkbaar nu na 10 jaar begint te lossen. Ik hoop met dit bericht mensen te vinden die dezelfde negatieve ervaringen hebben met scala keukens en graag iemand die een oplossing kan bieden, ik ben deze hele keukenstory meer dan beu! Scala, zelfs gratis niet meer!

  Van hoof

  24 Sep 14 at 13:18

 34. Wij zitten ongeveer in het zelfde schuitje,alleen iets minder lang.
  Onze keuken is vijf jaar geleden geleverd door Scala en nog steeds niet in orde.
  Voor de zoveelste keer op rij,hadden wij vandaaag een afspraak,maar niemand gezien.
  Na ff gebeld te hebben,deelde de zaakvoerder mee dat hij vanaf maandag de boeken neerlegt.

  Jonckheere

  15 Jan 15 at 12:17

Leave a Reply