Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Een Update…

with 3 comments

Het is hier eventjes rustig geweest voor de simpele reden dat al de vrije tijd ofwel opging naar pure ontspanning, ofwel werd doorgebracht bij banken en keukenwinkels of dat ik op unexpected.be aan het schrijven was ;-). Genoeg excuses dus, maar in tussentijd geef ik graag een update van het “bouwproject”.

 • De lening is volledig in kannen en kruiken, alle papieren zijn ingevuld en getekend, rekeningen zijn geopend en bankkaarten zijn ontvangen. Het enige dat er nog te doen is, is het verlijden van de akte bij de notaris – waarvoor laatstgenoemde maximum vier maanden tijd krijgt.
 • Het eerste factuur van de bouwfirma is ook opgedoken – een voorschot van 5% op de totale kostprijs. Dat bedrag wordt trouwens op een geblokkeerde rekening geplaatst (de bouwfirma kan daar dus niet aan) waarvan de helft wordt uitbetaald bij de vooroplevering en de andere helft bij de eindoplevering (1 jaar na de vooroplevering). Dit is dus zowel een garantie voor de bouwfirma dat wij ons binden als voor ons dat de bouwfirma degelijk werk moet afleveren indien ze de laatste financiële schijf uitbetaald willen zien.
 • De SSV is ook in orde gekomen en zonder expliciet te vragen, heeft KBC daar nog een extra korting op gegeven – mooi zo!
 • Over de notaris gesproken – daar is ook al nieuws van gekomen in de vorm van formulieren die ingevuld te dienen worden met betrekking tot onder andere “eerste woning” en dergelijke. Dit is belangrijk voor het abattement, kort gezegd een extra korting van 2500€ indien het om de eerste eigen woning gaat (en je er zelf gaat wonen).
 • Keukens: daar kan nog veel over gezegd worden en ik zal daar nog een apart blogpostje rond schrijven. Concreet: we zijn er nog altijd niet uit wat voor opstelling het zal worden en bij welke keukenbouwer we gaan bestellen. Bruynzeel heeft ons ondertussen ook hun ontwerp getoond en het ziet er allemaal tof uit, maar ze zijn ook niet echt goedkoop. Voorlopig zitten we een kleine 10.000€ boven budget bij hen ;-).

Ik lees trouwens in de kranten en op fora dat de rentevoeten terug aan het stijgen zijn. Het lijkt er dus op dat ik net op het goede moment mijn lening heb afgesloten – woohoo!!

Written by Unexpected

June 10th, 2009 at 4:04 pm

3 Responses to 'Een Update…'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Een Update…'.

 1. Miljaar. Ik zal mij mogen haasten met mijn lening dus…

  Marnik

  10 Jun 09 at 17:57

 2. Ik heb binnen anderhalf uurtje een eerste gesprek bij de bank. Ik ben benieuwd!

  Junni’s laatste blogpost..Mac OS X 10.5.7 update van Apple

  Junni

  16 Jun 09 at 09:34

 3. Veel succes! U niet laten beinvloeden of dingen laten aansmeren en blijven gaan met uw doel voor ogen.

  Unexpected

  16 Jun 09 at 10:11

Leave a Reply