Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Lampiris Coop

with 5 comments

Lampiris, mijn gas- en electriciteitsleverancier bij voorkeur (goede prijs, goede klantendienst, Belgisch én groen) had er al een teaser-campagne over gelanceerd via mail, maar sinds vandaag is Lampiris Coop gelanceerd voor het brede publiek.

Ik ga het hier niet in geuren en kleuren uitschrijven, daarvoor kan je terecht op hun website, maar het komt er op neer dat je aandeelhouder wordt van een windmolen van Lampiris. Dat aandeel kost je 250€ en daar krijg je 6% dividend op (wettelijk maximum) + extra korting op je electriciteitsrekening (tot 30% ten opzichte van het normale Lampiris tarief) + heb je een stem in de aandeelhoudersvergadering.

Als ik me niet vergis, werkt Ecopower op dezelfde manier (maar daar ben je verplicht om een aandeel te kopen als je van hun diensten gebruik wil maken). In ieder geval – I’m a believer en doe dus gretig mee.

Opgelet: er zijn maar 1000 aandelen beschikbaar en toen ik een klein half uur na het online gaan van de site mijn aankoop deed, was ik al nummer 24. Misschien dus snel zijn als je interesse hebt?

Written by Unexpected

January 14th, 2013 at 3:00 pm

5 Responses to 'Lampiris Coop'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Lampiris Coop'.

 1. Ik ben zelf al ecopower aandeelhouder (met een pakketje aandelen) en dat brengt me jaarlijks meer op dan een spaarboekje (4% afgelopen jaar).

  Ik heb nu ook ingetekend bij Lampiris. Meer uit engagement en dat geld op de bank zetten ook maar onnozel is.

  Herman Dailybits

  14 Jan 13 at 15:18

 2. Meer dan de helft is ondertussen al verkocht zie ik, en dat op minder dan 24u.

  Unexpected

  15 Jan 13 at 12:52

 3. @ Herman: ik overweeg om er ook een paar van Ecopower te kopen, niet omdat ik wil overstappen maar gewoon als investering. Zoals je zelf aangeeft (en ik ook zei in de blog) is 6% (of zelfs 4% zoals bij Ecopower het afgelopen jaar) nog altijd een PAK meer dan wat dat zelfde geld bij de bank kan opbrengen + het wordt geïnvesteerd in een groen project, wat altijd mooi meegenomen is.

  Unexpected

  15 Jan 13 at 13:24

 4. […] en ik vermoed dat dit vandaag of morgen al wel zover zal zijn (zie bvb. al @bastaar, @kodel, Unexxx, @tienvijftien, […]

 5. Ik heb ondertussen bevestiging gekregen dat ik aandeelhouder ben 🙂 jihaa!

  Unexpected

  10 Feb 13 at 12:52

Leave a Reply