Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Remote Extender

without comments

In het vorig blogpostje heb ik jullie laten zien wat voor TV meubel er ten huize Unexpected zal staan. Zoals je op de foto kan zien, is het een afgesloten model waarmee ik bedoel dat de toestellen zoals een Digicorder, XBOX,… achter deurtjes verstopt zitten en niet “open en bloot” opgesteld staan.

Een nadeel van zo een kastje is dat je het deurtje van het toestel dat je wil bedienen open moet doen alvorens het de signalen van je afstandsbediening kan ontvangen. Hatelijk. Maar een open kastje zorgt voor stof en ziet er zo slordig uit.

Oplossing? Remote extenders. In simpele taal: een kleine infrarood ontvanger (zoals de infrarood balk die bij een Nintendo Wii zit, maar dan véél kleiner) die je op je TV monteert (of in de buurt van je TV…) en infrarood zenders die je voor de detectie-ogen van je toestellen plakt.

Bij gebruik van je afstandsbediening, onderschept de eerder genoemde infrarood ontvanger elk signaal en stuurt dit naar de infrarode zenders die het signaal op hun buurt doorgeven aan de toestellen waarmee ze verbonden zijn.

Resultaat: je kan alle toestellen bedienen via je afstandsbediening, terwijl ze in een afgesloten kastje zitten!

Het nodige onderzoekwerk leerde me dat Marmitek de beste oplossing biedt voor een betaalbare prijs. Alle reviews zijn positief en hun producten doen precies waar ik naar op zoek ben.

Het grote verschil tussen de modellen onderling, is de uitbereidbaarheid (het aantal toestellen dat je wil bedienen, inbouwontvangers,…).

Ik heb voor de IR Control 8 gekozen, die zoals de naam al doet vermoeden tot acht verschillende toestellen kan aansturen. Officiële prijs is 99,95€ maar ik heb hem besteld aan 88€ (Iishop.be). In NL kan je hem nog goedkoper vinden (enkele Euro’s) maar ik verkies een winkel in België.

Iishop heeft trouwens een uitstekende service, heb er al twee TV’s gekocht en altijd heel tevreden van de service geweest (en zeker van de prijzen).

Ik vermoed mijn Marmitek IR Control 8 volgende week in mijn bezit te hebben zodat ik de dagen daarna een review mag verwachten.

Written by Unexpected

November 28th, 2010 at 1:12 am

Leave a Reply