Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Schuurwerken

with 3 comments

Vandaag en gisteren vooral bezig geweest met het schuren van het pleisterwerk in de keuken en woonkamer. Eerst eventuele putjes, krassen,… wegwerken met de juiste producten en daarna alles opschuren met fijn schuurpapier – korrel 180 120 om precies te zijn.

Vooral het plafond is afzien, want die vlakschuurmachine boven je hoofd tegen het plafond aandrukken is vermoeiend. En je moet elke halve minuut op en af de ladder om een beetje op te schuiven.

Enfin. De schuurwerken op de benedenverdieping zijn afgerond. Morgen alles proper maken met een vochtige doek en dan kan de primer aangebracht worden op het plafond. Met wat geluk is dat karwei afgerond tegen de middag zodat ik de namiddag kan benutten om het pleisterwerk op de bovenverdieping te schuren.

Written by Unexpected

October 31st, 2010 at 10:11 pm

3 Responses to 'Schuurwerken'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Schuurwerken'.

 1. Tof! Wij hebben gisteren ook de schuurwerken afgerond. Enkel de grote muur langs de trap voor een stukje niet, aangezien wij niet tot vanboven eraan kunnen. Plafond is inderdaad een zware dobber 🙂

  Junni

  2 Nov 10 at 10:13

 2. Ik kon er aan de trap ook niet overal aan, dus heb ik een MacGyver’ke gelegd: men nemen een normale aftrekken, met plooit er het schuurpapier rond, men maakt dit schuurpapier vast met wasknijpers en schuren maar :-).

  Heeft met succes gewerkt hier ;-).

  Unexpected

  2 Nov 10 at 20:56

 3. Mochten jullie nog een schilder zoeken voor het schilderwerk, dan is deze site wellicht handig: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html
  Succes!

  Margo

  16 May 11 at 12:26

Leave a Reply