Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Telenet Perikelen II

with 5 comments

Weet u nog, mijn uiteenzetting over de excellente service van Telenet over het maken van een afspraak? Wel, vandaag was de dag van afspraak.

Ik was netjes op post in de woning, ik kreeg een smsje van Telenet dat de technieker onderweg was,… het zag er goed uit. Nu moet u weten dat casa Unexpected huisnummer 27 heeft gekregen en dat tot voor kort dat nummer aan iemand anders toebehoorde (er is een hernummering van de straat gebeurd).

Omdat dit in het verleden al voor misverstanden gezorgd heeft, had ik dat ook duidelijk aan Telenet medegedeeld en gestipuleerd dat men mij moest bellen als ze het niet vonden (of aan de verkeerde woning stonden).

U raadt het al… Telenet stond dus aan de verkeerde woning. Zoals afgesproken belt die technieker naar mijn gsm, maar nét op dat moment zit “yours truly” op het toilet. Ik zie dus een gemiste oproep van een “Onbekend Nummer” zonder dat er een bericht op mijn voicemail werd achtergelaten.

Als u nu denkt, net als ikzelf in al mijn naïviteit, dat die technieker dan nog eens gaat proberen te bellen, dan moet ik u teleurstellen. De redenering van die “pippo” (en ik hou mij hier nog serieus in met mijn woordkeuze) vond er niks beter op dan te concluderen dat we niet thuis waren zoals afgesproken en dan maar weg te rijden.

Weetje: de mensen die op dat adres wonen hebben al Telenet… dus die technieker kon zien dat daar onmogelijk een “nieuwe installatie” moest komen en dat hij dus verkeerd zat…

Zeg nu zelf, toch een sterk staaltje service hé! Nu had ik al een vermoeden toen ik na tien minuten nog geen technieker had gezien en dus bellen we naar de klantendienst.

“Ah ja, meneer. U was niet thuis blijkbaar”. Ik ben daar in een Franse colère geschoten en heb gevraagd om mij direct door te schakelen naar “Customer Retention”, de afdeling binnen de klantendienst van Telenet die wél iets mag beslissen als ze voor de zoveelste keer de mist in gegaan zijn…

Tip: als u in de shit zit met Telenet, zorg dat je bij Customer Retention komt. Noteer dit alvast in uw “Shit met Telenet Manual”.

De technieker kon écht vandaag niet meer langskomen, maar ik mocht er gerust in zijn, want aangezien het onderaanemers zijn, worden ze niet betaald als ze niet geweest zijn!

Wow, Telenet. Knap staaltje service, alweer! Niet alleen sta ik als klant in de kou, u gaat ook nog eens uw onderaanemers door het slijk halen. Is dit dan een psychologisch trukje om mee in hetzelfde schuitje als de klant te gaan zitten en zo medeleven op te wekken? Mislukt!

Nu moet u ook weten dat ik al aan de lijn hing met Telenet een kwartiertje nadat ik die gemiste oproep had gehad… dus zo ver kon die klantvriendelijke technieker niet zijn (note the sarcasm).

Enfin, morgen komen ze nog is langs. En ik heb nog een beetje compensatie gekregen ook. Morgen gaan ze op onze beide telefoonnummers bellen alvorens ze het “afbollen”.

Nog enkele weetjes:

 • Op mijn vraag of hij het normaal vindt dat je als technieker maar één keer tracht te bellen kon de man van de klantendienst mij geen antwoord geven.
 • Op mijn volgende vraag of hij zijn mobiele telefoon misschien wél meeneemt op het toilet al evenmin.
 • Mijn vraag of hij het normaal vond dat ik vakantie moet nemen omdat zijn onderaanemers hun gat vegen aan klantvriendelijkheid nog veel minder.

En weet u het beste van deze zaak? Toen de Telenet technieker voor het verkeerde nummer 27 stond (terwijl ik die exacte problematiek trouwens had medegedeeld bij het maken van de afspraak), stond de keukenbouwer daar ook. Zowel Telenet als de keukenman stonden aan het verkeerde nummer.

Je zou dan denken als Telenet technieker  “Oei, hier klopt iets niet, ik ga nog is bellen naar die klant”, maar neen, die klantvriendelijke “pippo” (again, ik hou mij zwaar in om niet te schrijven wat ik er echt van denk) zal gedacht hebben “Joepie, een klant minder vandaag, beetje relaxer werken”.

En die keukenbouwer hoor ik u denken? Die heeft mij gebeld, mét nummerherkenning en die ben ik gaan ophalen zodat ik kon voorrijden tot aan het juiste nummer 27.

Bedankt Telenet, voor deze nieuwe misstap in een relatie die al serieus scheef gestart is.

Hou u al maar klaar voor een update morgen, want het zou mij verbazen als alles vlekkeloos loopt morgen. Tenminste, als ik al het geluk heb dat de technieker komt opdagen…

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd…

Written by Unexpected

October 19th, 2010 at 9:59 pm

5 Responses to 'Telenet Perikelen II'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Telenet Perikelen II'.

 1. […] This post was mentioned on Twitter by unexxx, unexxx. unexxx said: Blogpost: Telenet Perikelen II http://bit.ly/bkV6dO #blog #unexpected #telenet #service #worst #ever […]

 2. Klote om zoiets te lezen natuurlijk!

  Ik heb vandaag Telenet klantendienst gebeld om mijn verhuis & installatie afspraak te verzetten. Via Twitter al te horen gekregen dat ik mij aan het ergste mocht verwachten, maar het telefoontje is vlot afgehandeld. Tot nu toe zijn de persoonlijke ervaringen positief te noemen.

  Junni

  19 Oct 10 at 23:54

 3. Ik zal de wet van Murphy over mij gekregen hebben zeker… 🙂

  Succes in ieder geval!

  Unexpected

  20 Oct 10 at 12:06

 4. […] was D-day voor mijn Telenet installatie. Ze gingen nog is proberen langs te komen […]

 5. Heb hier dezelfde miserie meegemaakt met lieve telenet techniekers, die niet kwamen opdagen, verkeerde installaties deden,enz.. Je kan het gekste niet opnoemen of het is gebeurt, heb zelf het abonnement op naam van jurgen moeten zetten omdat er factuurverwarring was met mijn ouders die in zaventem wonen? Waar is de logica. Hout vasthouden, nu is alles bij mij in orde maar bij mijn ouders nog niet. Sinds zijn geen zelfstandige meer zijn (nu bijna een jaar) hebben zijn nog steeds 5 klantennummmers?! Hoe dit mogelijk is geen idee, en moeten zij nog steeds veel te veel betalen. Goed dat ik dit nu weet van “Customer Retention” moet ik zeker eens proberen.

  Anja

  20 Oct 10 at 12:33

Leave a Reply