Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Het Dak II

without comments

Na een nieuw werfbezoek aan het bouwproject was het fijn om te zien dat er weer vorderingen gemaakt zijn: het onderdak is voor de helft klaar, de oversteken krijgen vorm en de dakpannen liggen rondom het huis in stapeltjes te wachten om een permanente plaats op het dak te krijgen.

Bij de materiaalkeuze hebben we trouwens voor een geglazuurde dakpan gekozen wat ervoor zou moeten zorgen dat de dakpannen langer netjes blijven. De buren hebben die keuze niet gemaakt en daardoor konden we beide types vergelijken.

Onze dakpan is beduidend gladder dan de “standaardpan”, waardoor vasthechting van vuiligheid logischerwijs moeilijker zal zijn. Ook het aanzien van de duurdere pan is mooier, mede dankzij de gladdere afwerking.

Als het een beetje meezit, zal het dak de komende dagen afgewerkt worden zodat het vanaf volgend weekend een heel ander uitzicht zal geven aan ons huis. Nieuwsgierigheid alom…

Written by Unexpected

May 9th, 2010 at 7:15 pm

Posted in Dakwerken

Tagged with ,

Leave a Reply