Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

IVAR

without comments

In de garage moest er dringend een oplossing komen voor de vele paren schoenen een plaats te geven, maar ook om andere zaken deftig op te bergen.

Voorgemaakte schoenenkasten zagen er soms wel goed uit, maar de conclusie was telkens dat ze veel te klein waren. Als je er tien paar schoenen in kreeg, was het veel. En verschillende kasten kopen was te duur en ook niet praktisch.

Een wandmontage rek dan maar. En waar beter kijken dan bij IKEA, de specialist in handige oplossingen (niet altijd de goedkoopste maar bon).

Na afwegen, vergelijken, testen en bestuderen zijn wij uitgekomen bij de IVAR reeks. Simpel systeem, niet zo duur, modulair en makkelijk in elkaar te steken.

6 poten van 226cm (30cm breed), 16 korte plankjes, 8 lange plankjes en de kast met deuren. In principe kan je dat zo in elkaar steken (zonder gereedschap), maar ik heb ervoor gekozen om alles eerst op te schuren met een fijne korrel. De plankjes zijn standaard aan de ruwe kant, wat eigenlijk geen kwaad kan, maar ik verkies zacht hout ;-).

Daarna heb ik al het houtwerk nog in bijenwas gezet (ook verkrijgbaar bij IKEA, zowel transparant als in kleur). Waarom? Omdat het hout hierdoor geen vocht meer kan opnemen, wat de levensduur aanzienlijk zal verlengen.

Project wandmontage rekken is ondertussen volledig klaar, de rekken zijn al goed gevuld en de garage begint er uit te zien als een garage in plaats van een opslagruimte :-).

Written by Unexpected

January 3rd, 2012 at 3:37 pm

Leave a Reply