Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Plafonds Schilderen

with 2 comments

Na de schuurwerken volgen logischerwijs schilderwerk, of wat had u gedacht? Geen rust ten huize Unexpected dus.

Aangezien de plaatsers van het laminaat al om half acht vanmorgen op het appél waren, was ondergetekende ook al vroeg uit de veren. Ik heb die tijd dan maar nuttig besteed met het afplakken van de keuken, afdekken van de vloer,… zodat ik anderhalf uur later kon beginnen met het schilderwerk.

Maar niet nadat ik 39 pakketten Quickstep laminaat van het gelijkvloers naar de bovenverdieping gedragen had. Serieus vermoeiend zo vroeg op de dag, zeg dat ik het u gezegd heb!

Anyway. Na anderhalf uur schilderen, was het plafond van de keuken in primer gezet. Nog eens twee uur later had ook de woonkamer een primer op het plafond staan. Goede verf is belangrijk omdat ze beter dekt, mooier droogt en vooral, je hebt van kwalitatieve verf minder nodig dan van het goedkopere alternatief. Op die manier krijg je niet alleen een mooier eindresultaat, maar meestal kom je er niet veel duurder uit…

Ik heb Boss OptiPrim gebruikt en ik ben daar serieus tevreden van. Niet direct de goedkoopste verf – 60€ voor 5L – maar wel goed gerief. Aanrader.

Written by Unexpected

November 4th, 2010 at 11:03 pm

2 Responses to 'Plafonds Schilderen'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Plafonds Schilderen'.

 1. Wij hebben dezelfde primer gebruikt! En de eindlaag is ook van Boss (Optisilk). Vandaag zijn we ook begonnen met schilderen. Na de grondlaag beneden hebben we nog laat op de avond de gaatjes en dergelijke opgevuld met bezetsel. Morgen weer een nieuwe dag!

  Junni

  4 Nov 10 at 23:21

 2. Afzien he 🙂 ik ga ook de OptiSilk als eindverf gebruiken. Ook content van?

  Voor die gaatjes zeker die Renoband van Knauf een kijkje geven. Beter dan die andere pasta’s (die ik eerst gebruikte).

  Unexpected

  5 Nov 10 at 10:12

Leave a Reply