Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

TL Verlichting

without comments

Geen designverlichting voor de living of zo, maar praktische verlichting die veel licht geeft, duurzaam is en goed van prijs. U raadt het al: TL-lampen.

De berging, de garage, de wasplaats en de zolder zijn ruimtes die je regelmatig gebruikt, waar je meestal wel licht nodig hebt (al dan niet wegens gebrek aan ramen), maar waar je geen dure armaturen aan het plafond wil hangen.

Ik wist al snel dat TL-lampen de oplossing zou zijn voor mijn probleem. Niets nieuws natuurlijk, want ik vermoed dat elke garage wel ergens een TL-lamp heeft ophangen.

Bij Makro zijn er zowel dubbele als enkele lichtbakken met TL-lampen in aanbieding: 18€ voor een dubbele, 12€ voor een enkele, en vanaf drie stuks zakt de prijs nog enkele Euro’s ;-). Ter vergelijking, deze prijzen zijn ongeveer 50% goedkoper dan de normale prijzen van bv. Massive TL-armaturen die kwalitatief gelijkaardig zijn.

In de garage komen er twee dubbele modellen, in de berging een enkelvoudig exemplaar, de wasplaats eveneens een dubbele uitvoering en tot slot drie dubbele exemplaren op de zolder. Eén TL-lamp staat voor 18W, waardoor een dubbele lichtbak 36W aan TL-lampen huisvest. De lichtopbrengst van zo een dubbel exemplaar komt overeen 200W aan gloeilampen.

Let there be light!

Written by Unexpected

October 28th, 2010 at 9:20 pm

Leave a Reply