Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Telenet

with 7 comments

Daarnet heb ik mijn aansluiting voor internet, digitale televisie en telefonie aangevraagd via de webshop van Telenet. Alle vorige installaties heb ik via telefoon geregeld, maar eigenlijk is de online versie interessanter. Je kan veel beter alles vergelijken, je krijgt netjes een opsomming van al je geselecteerde items en bijhorende opties, je kiest je installatie en een installatiedatum en klaar is kees. En je krijgt nog 20€ korting op de activatiekost omdat je online besteld hebt (wat hen hoogstwaarschijnlijk geld bespaart omdat ze geen callcenter agent moeten betalen voor de opmaak van het dossier).

Ik heb gekozen voor een DiamondShake+ wat in sé niet veel verschilt met de Shake+ die ik nu gebruik. Het enige verschil is dat mijn datalimiet op 80GB komt te staan, terwijl die bij een Shake+ “ongelimiteerd” is. Aangezien ik zelden tot nooit meer dan 80GB download, is die 16€ per maand teveel van het goede om een duurder abonnement te verantwoorden.

Die extra mailboxen, webruimte en het hotspot abonnement dat ze er nog bijgooien interesseren mij niet. En belangrijk om weten: je kan altijd gratis upgraden, maar een downgrade van je abonnement kost geld. Met andere woorden, als het echt nodig is kan ik upgraden naar de Shake+ zonder extra kosten, maar omgekeerd niet (althans, niet gedurende het eerste jaar… in Telenet-termen heet zo iets een “OYO” oftewel “One Year Obligation”).

Op 11 oktober komt de installateur langs, maar ik ga morgen alvast telefonisch contact opnemen met Telenet om dit een weekje op te schuiven (aangezien ik zelf in Kopenhagen zit op 11 oktober en de wederhelft verkiest dat ik “on-site” ben wanneer Telenet langskomt). Note to myself: eerst Google Calendar checken alvorens op bevestigen te klikken ;-).

Misschien zou dat nog een interessante toevoeging zijn aan hun online systeem: de mogelijkheid om zelf je installatiedatum te wijzigen.

Written by Unexpected

September 14th, 2010 at 10:03 pm

7 Responses to 'Telenet'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Telenet'.

 1. Vergeet niet om een “voortijdige installatie” bij Belgacom aan te vragen, de Belgacom-koperdraad wordt dan binnengestoken en er wordt een aansluitpunt geplaatst. Dit alles zonder abonnementsverplichting tegen een beperkte kost als je zorgt dat op uw privé-terrein alle voorbereidende werkzaamheden zijn getroffen.

  Stel dat je ooit interesse zou krijgen in een verbinding met symmetrische bandbreedte (30 Mbps upload/30 Mbps download) dan zou het jammer zijn moest je je oprit opnieuw moeten opbreken om een kabeltje te laten leggen. Uploadsnelheid op het VDSL2-netwerk is trouwens vandaag al sneller dan Telenet. Dat belooft voor de toekomst.
  Meer info op http://bit.ly/9N4pb0

  raf__

  15 Sep 10 at 09:38

 2. Bij ons komen ze op 29 oktober alles installeren 🙂

  Junni

  15 Sep 10 at 13:26

 3. Ook Telenet gekozen? Welke formule kies jij?

  Unexpected

  16 Sep 10 at 07:20

 4. @Raf: ah dat wist ik niet, ik dacht dat ze gewoon een extra kabeltje door de energiebocht moeten steken (en die komt uit aan de rooilijn).

  In ieder geval bedankt voor de tip!

  Unexpected

  16 Sep 10 at 07:22

 5. Ze moeten inderdaad een extra kabeltje door de energiebocht steken. Als uw energiebocht tegen de rooilijn ligt, zal er inderdaad niet veel moeten gegraven worden.
  Maar toch blijft het extra voordelig om dat kabeltje en aansluitpunt tijdens de bouwfase te laten uitvoeren wegens het voordelige aansluittarief.

  raf__

  16 Sep 10 at 09:07

 6. Ik heb FunkyShake+ genomen. Digitale TV en Internet, aangezien we geen vaste lijn nodig hebben. Qua internet voldoende momenteel denk ik. Upgraden kan altijd kostenloos 🙂

  Junni

  3 Oct 10 at 21:40

 7. […] van mijn vorige post waarschijnlijk “potverdorie, die Unexpected heeft geluk gehad met zijn Telenet aanvraag – geen problemen en zo…”. En bijna had ik u gelijk moeten geven, ware […]

Leave a Reply