Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

De Oversteek

with one comment

Achteraan ons huis zijn er twee grote schuiframen voorzien. Om deze afstand te overbruggen met stenen, plaatst men een L-profiel boven de opening van het raam dat men op zijn beurt vast maakt aan de betonnen blokken. In de ruwbouwfase zagen we hier geen enkel probleem, maar eenmaal de facadesteen gemetseld was én de ramen op zijn plaats zaten, kwam er een probleem boven water.

Bij één van de twee ramen boog het L-profiel met daarop het gewicht van de facadestenen zodanig door dat dit profiel in het midden van ons raam ongeveer 4cm (!!) lager zat dan aan de zijkanten én daarbovenop zat het profiel scheef! Compleet niet normaal en totaal geen zicht.

Onze werfleider (die achteraf gezien al op de hoogte was van het probleem maar ons niet ingelicht had) zei na een mail met deze opmerking simpelweg “we nemen het op”. Vanzelfsprekend was dit voor ons geen geldig antwoord, want wisten wij veel hoe ze zo iets oplossen?!

Anyway, een paar boze telefoontjes en mailtjes naar het management van de bouwfirma, stonden we met de manager van de ruwbouw werfleiders, onze ruwbouw werfleider én een metser op onze werf. Geen van eerder genoemde mensen komt normaal gezien in contact met de eindklant, maar gezien onze directe werfleider en communicatiemens het nogal liet afweten, vonden ze het nodig om in te grijpen en ons toch beeld en uitleg te geven.

Bleek dat ze het al gezien hadden en dat ze het gingen oplossen, maar dat “ze” het niet aan de klant hadden gezegd. Lees: onze werfleider communiceert NIET. Na veel gepamper en gesus en telefoontjes ‘s avonds laat om nogmaals uit te leggen dat er iets is misgelopen, dat ze willen dat we tevreden zijn én dat de klant zeker niet alleen goed is om te betalen (na mijn opmerking dat de enige goede communicatie die we zien, facturen zijn ;-)) werd het probleem spoedig opgelost.

Aangezien het voegwerk ook al gedaan was (wat niet de bedoeling was gezien het probleem) en de facadestenen er boven het raam terug uit moesten, moest het voegwerk ook opnieuw gedaan worden.

Vorige week, net voor het bouwverlof, werd het voegwerk opnieuw uitgevoerd, maar na de nodige droogtijd, blijkt het kleur van de “nieuwe” voeg niet overeen te komen met de rest van het voegwerk. Het herdane stuk is veel lichter gevoegd waardoor je, zeker vanop afstand, veel duidelijker te aftekening van de stenen kan zien…

No good dus. Gezien het bouwverlof heb ik er nog niet veel aan kunnen veranderen, maar de eerste genoemde mensen mogen zich op hun eerste werkdag alweer verwachten aan een mailtje van ondergetekende.

Nochtans, onze voeger is een zeer bekwame en vriendelijke man. Waarschijnlijk gewoon een kwestie van verstrooidheid? In ieder geval, er zullen weer een paar uurtjes extra facturen bij de bouwfirma belanden die niet voor onze rekening zijn.

Compassie? Ze moeten maar direct hun werk deftig uitvoeren en alles beter opvolgen en communiceren. Ah ja!

Enfin, het voegwerk is niets fundamenteel en is simpel op te lossen. Komt dus wel goed. Maar je moet er toch weer achteraan gaan… bouwen kost je echt enkele jaren van je leven ;-).

Written by Unexpected

July 21st, 2010 at 9:32 pm

Posted in Metselwerken,Ruwbouw

Tagged with , , ,

One Response to 'De Oversteek'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'De Oversteek'.

  1. […] Weet u nog dat ik zei dat het kleur van de “nieuwe” voeg niet overeenkwam met de rest van het voegwerk? De werfleider van onze bouwfirma is gaan kijken en is tot dezelfde conclusie gekomen. […]

Leave a Reply