Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Verlichting II

with 5 comments

Nadat we enkele winkels in de buurt van Leuven onveilig hadden gemaakt tijdens onze eerste zoektocht naar de geschikte verlichting voor onze nieuwe woonst, hebben we diezelfde week ook een paar shops in Gent en omstreken aangedaan.

De eerste tussenstop werd gehouden bij Lichtpunt, gelegen op de Burggravenlaan. Deze niet erg grote winkel vonden wij persoonlijk niet zo interessant omdat er gewoon weinig te zien valt en er hier en daar ook al wat gedateerde lampen staan / hangen. Aangezien het personeel al bezig was met andere klanten, hebben wij de kans niet gehad om een praatje te slaan. Het is dus perfect mogelijk dat deze mensen u wel degelijk kunnen helpen met een “lichtplan” en advies, maar ik verkies toch winkels waar ik meer kan zien en voelen en waar ik minder uit boeken moet kiezen.

De volgende halte was Lightpoint, gelegen op Steendam nr 50. Om te beginnen raad ik niemand aan om op maandag langs te gaan (zoals wij deden tijdens ons eerste bezoek), want dan is de winkel enkel op afspraak te bezoeken. Ons tweede bezoek was interessanter, want toen konden we ook effectief binnen ;-). In de winkel zelf staat en hangt er heel wat moois en het personeel stond meteen klaar om een woordje uitleg te geven indien nodig. We hebben afgesproken om op afspraak nog eens terug te gaan, met ons bouwplan bij de hand. Op die manier kunnen ze enkele voorstellen doen of ons met raad bijstaan waar nodig. Leuke ervaring tot nu toe en mooi gerief in de winkel zelf.

Next on the list: Alfa Licht in Palingshuizen, eveneens te Gent. De winkel heeft een parking aan de achterzijde, wat in de stad zeer welgekomen is! Binnen is er eveneens een groot gamma van lichtarmaturen te bewonderen waartussen je zeker je smaak zal terugvinden of toch een goed idee zal krijgen van wat je graag ziet! Er liep heel wat volk rond toen wij de winkel bezochten, waardoor we zelf niet gesproken hebben met iemand van het personeel, maar ik heb wel gezien dat her en der klanten aan tafeltjes in overleg waren, dus advies en raad hoort ook hier bij de mogelijkheden.

Last but not least op onze “tournée lumière” van de dag was PSM Lighting te Aalter. Deze lichtspeciaalzaak heeft ook enkele interessante producten op voorraad, waaronder (totaal “unexpected” gezien de naam van de winkel ;-)) het gamma van PSM waar echt mooie producten tussen zitten. En nog redelijk betaalbaar ook. De eigenaars van deze shop waren ook vriendelijk, maar ze geven niet de meest “moderne” indruk. Als je zelf al weet wat je wil, zit je hier goed (ik spreek nu wel voor onze woonst, waar we toch wel moderne verlichting willen), maar als je interieurarchitecten of lichtspecialisten aan je zijde wil om je bij te staan bij je keuzes, dan vermoed ik dat je beter af bent bij bv. Lightpoint.

Zodra we langsgeweest zijn bij Lightpoint, geef ik daar ook feedback over. In tussentijd zoek ik nog enkele winkels uit die de moeite waard zijn om te bezoeken. Laat gerust interessante adressen achter in de commentaar!

Written by Unexpected

January 5th, 2010 at 4:46 pm

5 Responses to 'Verlichting II'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Verlichting II'.

 1. ben zelf onlangs bij lightpoint langsgegaan voor een uurtje gratis advies: zeer de moeite! kreeg mooie voorbeelden te zien + ideeën hoe een ruimte sfeervol te verlichten + hoeveel lichtpunten je waar nodig hebt enz.
  je kan er voor één ruimte gratis advies krijgen of voor je hele woonst betalend advies (300 euro), een bedrag dat je terugkrijgt wanneer je armaturen bij hen aankoopt.

  bea

  5 Jan 10 at 17:07

 2. Ah tiens, dat wist ik niet. Wij hebben enkel gehoord dat we altijd een afspraak mogen maken om rustig alles te bekijken met plan erbij enz… over dat geld is niks gezegd ;-).

  Maar goed, wel logisch natuurlijk en als ze het er daarna aftrekken, zoveel te beter. Anders zouden ze vermoedelijk teveel werk krijgen…

  Unexpected

  5 Jan 10 at 17:51

 3. intussen tweede keer bij lightpoint langsgegaan met een pak vragen na de eerste ‘sessie’. kreeg ook de 2de keer gratis advies voor zowat de hele woning. als je daar langsgaat, vraag zeker naar volumekorting, ze geven een niet onaardige 20%.
  .-= bea´s last blog ..beabij: Vervoeg jij @netlash, @godje, @nickdemey ea op Kortom voorjaarscongres met case over netwerken in publieke sector? DM me http://ow.ly/d/1wG =-.

  bea

  2 Feb 10 at 22:16

 4. Aha! Bedankt voor de supertips Bea! Zal ik doen (en doet er mij aan denken om eens een afspraak vast te leggen).

  Unexpected

  3 Feb 10 at 21:25

 5. […] zijn we zoals gezegd langs geweest bij de mensen van Lightpoint te Gent voor de eerste stap in onze lichtstudie. We hebben voor het eerste gesprek ongeveer anderhalf uur samengezeten met de consulente en na veel […]

Leave a Reply