Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Verlichting

with one comment

Ook al is er nog geen steen gelegd, toch zijn we stilletjes aan bezig met de inrichting van onze toekomstige woonst. Naast het feit dat het niet evident is om op één (of meerdere) dag alle keuzes te maken, is er ook een andere reden waarom we nu reeds onze verlichting aan het uitzoeken zijn.

Binnen een paar maanden moeten we namelijk met de electricien onze bouwplannen / werf overlopen en kiezen waar we stopcontacten, netwerkaansluitingen en dus ook lichtpunten willen. Die stopcontacten en netwerkaansluitingen kunnen op het plan worden gekozen, mits we goed nadenken over wat er waar moet komen. Maar voor de lichtpunten is het van belang dat we op voorhand weten wat voor verlichting er moet komen, want het ene lichtelement is het andere niet en soms heb je meerdere aansluitingen per “kamer” nodig voor bepaalde lichtelementen.

Zodus zijn we stilletjes aan begonnen met boekjes te doorbladeren, op het internet rond te snuffelen en winkels te bezoeken. Vandaag zijn we bij Light Unit te Heverlee terecht gekomen en daar viel het oog op de Lampetta van Pulz, een scandinavische fabrikant die met een vijftal designers samenwerkt om tot een knappe collectie lichtelementen te komen.

Wat Pulz zelf zegt over de Lampetta:

“LAMPETTA is a stylish lamp in lacquered steel and glass. The combination of the lacquered surface and the solid glass produces a rugged and modern look that gives a room an international atmosphere. At the same time the lamp radiates a precise and pleasant light in the room.”

De Lampetta in de witte en grootste uitvoering en zo drie of vier maal als verlichting boven ons schiereiland in de keuken. Serieus hoog “like” gehalte! En je kan er een spaarlamp in kwijt, dus is het nog zuinig en ecologisch ook.

En de prijs hoor ik u denken? Een betaalbare 234€ per stuk, wat erg goed meevalt als je andere units bekijkt. De kogel is nog niet door de kerk, maar de Lampette staat toch hoog genoteerd op de verlanglijst.

Written by Unexpected

December 23rd, 2009 at 10:32 pm

Posted in Verlichting

Tagged with , ,

One Response to 'Verlichting'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Verlichting'.

  1. […] we enkele winkels in de buurt van Leuven onveilig hadden gemaakt tijdens onze eerste zoektocht naar de geschikte verlichting voor onze nieuwe woonst, hebben we diezelfde week ook een paar shops […]

Leave a Reply