Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Lirio Bloq

with one comment

Drie jaar heeft het geduurd. Drie jaar om de “juiste” verlichting voor de keuken te vinden.

Tot voor kort was dat de Twipe van PSM. Deze armatuur kozen we drie jaar terug toen we ons lichtplan lieten opstellen, maar ik moet enigszins toegeven dat mijn “liefde” voor dat ontwerp afgezwakt is. Ik vind het nog altijd een erg mooie lamp, maar niet meer zo mooi als toen. En dat doet mij denken dat ze (althans, voor mij) niet tijdloos zal zijn.

Per toeval stootte ik vorige week op de Lirio collectie (een reeks van Philips), meer bepaald op het “Bloq” model. In my humble opinion is dat wél een ontwerp dat jaren en jaren zal blijven, vooral dankzij de eenvoud in het design.

lirio_bloq_wit

De “Bloq” bestaat in het zwart en in het wit en is verkrijgbaar met 1, 2, 3 of 4 lampen per armatuur. Een kleine kanttekening: het exemplaar met vier lampen is niet meer rechthoekig van vorm (een minpunt vind ik).

Zelf heb ik gekozen voor de witte versie met drie lampen (twee stuks). De lampen zijn van het AR111 type en dus redelijk directioneel, maar je kan de lampen richten + de AR111 lampen kan je krijgen met een lichthoek van 8, 24 of 45 graden. Daarbovenop is er al verlichting onder de kastjes voorzien en komt er ook nog een indirect verlichtingspunt op de muur.

Levering verwacht binnen enkele dagen. Can’t wait!

Written by Unexpected

January 2nd, 2014 at 2:57 pm

Posted in Afwerking,Keuken,Verlichting

Tagged with ,

One Response to 'Lirio Bloq'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Lirio Bloq'.

  1. […] weekend de Lirio Bloq lampen gemonteerd en nadat ik voorafgaand ook al Philips Ledino, Philips Ecomoods en Philips […]

Leave a Reply