Unexpected’s Bouwdagboek

De bouwavonturen van Unexpected

Electriciteitswerken

without comments

Twee weken terug kregen we op zondagavond een telefoontje van onze electricien om, indien mogelijk, daags nadien samen te zitten om over ons electriciteitsplan te praten. Met andere woorden: waar moeten er lichtpunten komen, waar willen we stopcontacten, schakelaars of dimmers, buitenverlichting,… en ga zo maar door.

Voor onze verlichting hadden we al een lichtstudie laten uitvoeren door de sympathieke en bekwame mensen van Lichtpoint te Gent, maar voor de stopcontacten en al de rest hadden we zelf nog wat denkwerk op de agenda staan.

De afspraak werd naar dinsdag verzet zodat we de rest van de zondagavond konden spenderen aan het bestuderen van onze bouwplannen om zo de ideale plaatsen voor stroom uit te kiezen. Maandagavond hebben we die theorie gaan toetsen op de werf zelf, gewapend met een notitieboekje en een meter welteverstaan.

Dinsdagavond stond de electricien aan de voordeur en drie-uur-en-een-half later waren we er van verlost. Alles had zijn plaatsje gekregen en het zag er goed uit.

De electricien wist ons wel te zeggen dat er volgens hem een serieuze meerkost zou zijn gezien onze wensen, maar aangezien de bouwfirma hem en ons nogal laat op de hoogte had gebracht, moest die mens daags nadien al beginnen slijpen en boren in onze woning. Met andere woorden, zonder enig idee van de meerkost, zijn de werken uitgevoerd.

In tussentijd heeft de electrien al gedaan met alles te voorzien zoals wij het willen, maar wij hebben nog geen verrekening gezien van die werken. Ik vermoed dat er toch 3000-4000€ op ons afkomt… “bang” afwachten dus.

Nu ja, op zich zou het geen verschil maken, want we hebben voorzien wat we echt denken nodig te hebben en we zouden niets laten vallen om nu wat geld uit te sparen en er dan de rest van ons leven spijt van te hebben of na een aantal jaren al “renovatiewerken” uit te voeren.

Samenvatting van de electriciteitswerken:

  • +- 95 stopcontacten
  • 14 gigabit CAT6 netwerkaansluitingen
  • 6 audioaansluitingen
  • 3 dimmers
  • een hoop lichtpunten
  • buitenverlichting
  • stroomvoorziening naar het toekomstig tuinhuis

Written by Unexpected

June 13th, 2010 at 6:12 pm

Leave a Reply